Veelgestelde vragen

Wat kost thuisverpleging mij?

Indien je bent aangesloten bij een mutualiteit zijn onze diensten volledig gratis. We zorgen zelf voor de administratie en facturatie naar de mutualiteit toe. Je hoeft hier ook niets voor te schieten. Het enige dat je moet doen is genieten van de goede zorgen die je worden toegediend en vooral snel er weer bovenop komen.

Komen jullie langs op feestdagen en in het weekend?

Wij staan steeds in voor de continuïteit van de zorg en staan iedere dag paraat zowel ’s ochtends als ’s avonds. Afhankelijk van je zorgbehoevendheid kunnen we tot driemaal per dag bij je langskomen. Bij mensen in een palliatieve situatie zijn we 24u op 24u bereikbaar. Je bent bij ons in goede handen.

Wat moet ik klaarleggen voor een eerste bezoek?

Een doktersvoorschrift voor verpleegkundige verzorging en een klevertje van de mutualiteit.  Voor een hygiënische zorg (wassen en aankleden) is geen doktersbriefje vereist.

Hoe kan ik thuisverpleging aanvragen?

Waarom zou ik kiezen voor een zelfstandig thuisverpleegkundige?

Als zelfstandige thuisverpleegkundigen werken we met een klein en vast team waardoor we een persoonlijke benadering garanderen en we kunnen bouwen aan een hechte vertrouwensrelatie. We zijn steeds bereikbaar 7 dagen op 7 en willen onze patiënten een service bieden. Dit betekent dat we het uur van de verzorging afspreken met jou en ook aftoetsen hoe jij je het best voelt bij de verzorging. We bieden zorg op maat.

We onderhouden ook een nauw contact en overleggen met andere professionele hulpverleners (huisarts, apotheker, kinesitherapeut, ziekenhuis, sociale dienst, … Volgen regelmatige bijscholingen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Zelfstandige verpleegkundigen willen op die manier steeds bijblijven met nieuwe technieken en de kwaliteit van de uitgevoerde zorgen steeds optimaliseren.

Verzorgen jullie alleen maar oude mensen?

Iedereen met een hulpvraag, jong of oud kan bij ons terecht. Als thuisverpleegkundige doen we, in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken, meer dan alleen oudere mensen verzorgen. Dat is natuurlijk een deel van de job, want wij zorgen ervoor dat onze patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. ’s Morgens helpen we bijvoorbeeld bij het wassen en het aankleden. Zetten we de medicatie klaar voor de rest van de dag of week.

Mensen worden sneller uit het ziekenhuis ontslagen en de zorgen thuis worden steeds complexer. We verzorgen heel veel patiënten met complexe zorgvragen zoals het aan en afkoppelen van chemo, het toedienen van parenterale voeding, home TPN, complexe wondzorg (o.a. vac therapie), thuisdialyse, begeleiding van patiënten en familie in het levenseinde,…

Het gaat om een heel divers aanbod van diensten. We zijn hier in gespecialiseerd en willen enkel de beste zorg bieden met respect voor ieders eigenheid en wensen.

Moet ik de ganse voormiddag op jullie komst wachten of kan ik mijn dag wat organiseren?

Wij spreken steeds een uur met je af wanneer we langskomen. Je hoeft zo niet nodeloos te wachten en zo kan je de rest van je dag naar eigen believen organiseren.

Komt er steeds iemand anders langs?

Zeker niet, wij werken met drie verpleegkundigen. 1 vaste persoon die je het meest zal zien en twee collega’s die inspringen waar nodig. We kennen onze patiënten erg goed en dat schept een band.

Had je zelf nog een andere vraag?