Zo zorg je dat je bril niet aanslaat als je een mondmasker draagt

1. Zorg dat je mondmasker goed aansluit

Een mondmasker dat goed aansluit rond je neus, mag eigenlijk nauwelijks probleem geven van aangeslagen brilglazen. Het masker heeft als doel om de lucht die je uitademt tegen te houden. Je bril kan dus eigenlijk alleen beslaan als er lucht bovenaan ontsnapt. Een mondmasker dat goed aansluit is daarom een must, ook voor de mensen rond je.

2. Een stukje metaaldraad

Maak een extra gleufje in je mondmasker bovenaan en steek daarin een stukje metaaldraad dat je kan laten aansluiten rond je neus. Denk aan sluitingsstrips voor vuilniszakken of het platte metalen stripje in een kaftje. Let wel op: vergeet het niet te verwijderen als je het mondmasker wast!

3. Kies de juiste volgorde

Met andere woorden: zet eerst het masker op, dan pas je bril. Trek het mondmasker goed hoog op je neusbrug (zorg ervoor dat het masker volledig onder de rand van je bril zit), maar let er ook op dat het onderaan goed onder je kin blijft zitten.

4. Koop een reinigingsspray

Liefst in de brillenwinkel, vaak bevat de spray een product dat voorkomt dat je brilglazen gemakkelijk aanslaan.

5. Laat je niet ‘verleiden’ door speciale truckjes

Afwasmiddel of scheerschuim op je brilglazen smeren, doe je liever niet. Deze producten zijn slecht voor de ontspiegelingslaag op je brilglazen. Reinig je bril met een spray van de brillenwinkel of met water en een klein beetje zachte zeep. De zeep vormt een onzichtbaar laagje dat voorkomt dat je brilglazen snel aandampen. Droog je bril af met een zachte doek die niet pluist, een microvezeldoek (die je zonder wasverzachter uitwaste) is perfect. Uiteraard geen sponsjes gebruiken.

Geen reactie's

Geef een reactie